Over Ons – Welkom bij het positieve Happynews.info!

Welcome afbeelding

Hallo daar! Wij zijn Casper en Danique, twee gedreven studenten van het Saxion College in Deventer. Voordat we je meenemen in ons opwindende avontuur van vernieuwende nieuwsverspreiding, willen wij graag met jou delen waarom we Happynews.info in het leven hebben geroepen.

Waarom eigenlijk Happynews.info?

Het begint allemaal met een diep gevoel van betrokkenheid bij de mentale gezondheid van onze medestudenten en jongeren in het algemeen. We leven in een tijd waarin jongeren, dankzij sociale media, vaak geconfronteerd worden met hun eigen onzekerheden en de schijnbare perfectie van anderen. Dit heeft geleid tot een toename van mentale gezondheidsproblemen onder jongeren. Dat is iets wat we niet langer kunnen negeren.
Daarbij komt dat traditionele nieuwsplatformen vaak worden gedomineerd door negatieve berichtgeving. Terwijl het belangrijk is om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt. Dit kan de constante stroom van negativiteit ons soms overweldigen. Laten we eerlijk zijn, dat maakt de wereld niet bepaald een leukere plek. Het houdt ons geïnformeerd en betrokken bij de wereld om ons heen en dat is van onschatbare waarde. Daarom hebben we besloten om Happynews.info te creëren.

Kracht van positief nieuws

Happynews.info geloven we in de kracht van positief nieuws. We zijn hier niet alleen om je op de hoogte te houden, maar ook om je dag een beetje op te fleuren. Onze missie is eenvoudig maar ambitieus: we willen een lichtpuntje zijn in een wereld die soms donker lijkt. We brengen nieuwsverhalen over geweldige prestaties van mensen en initiatieven die onze wereld verbeteren en gebeurtenissen die je een glimlach op je gezicht zullen bezorgen. Maar we gaan verder dan alleen nieuws.
Happynews.info biedt ook oefeningen om te werken aan een positieve mindset. Wij begrijpen dat positief nieuws slechts een deel is van het recept voor een betere mentale gezondheid. Wij geloven dat het ontwikkelen van een positieve mindset cruciaal is om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van het leven.

Invloed van media en mindset
Volgens Sehu Mohamad, Z., Abu Bakar, K. A., Muarifah, A., Sallehudin, F. U. en Chew May, W. G. (2022) onderstreept het onderzoek de cruciale rol van positieve gemoedstoestanden en denkwijzen bij het opbouwen van gezonde relaties. Het benadrukt hoe het omarmen van een positieve mindset en het ervaren van een positieve staat van zijn bijdragen aan het versterken van persoonlijke en professionele relaties. Mensen die een positieve mindset hanteren, tonen vaak verbeterde empathie, communicatievaardigheden en effectieve conflictresolutie, wat resulteert in een algemene positieve sfeer in relaties. Deze bevindingen wijzen op een verhoogde tevredenheid, vertrouwen en stabiliteit binnen relaties. Bovendien draagt het cultiveren van een positieve mindset bij aan veerkracht, waardoor individuen beter in staat zijn om stressvolle situaties en relatie-uitdagingen te overwinnen. Dit onderzoek benadrukt het belang van het koesteren van een positieve mindset en het cultiveren van positieve gemoedstoestanden als cruciale elementen voor het bouwen en behouden van gezonde en bevredigende relaties (Sehu Mohamad et al., 2022).”
Het is belangrijk om de invloed van verschillende factoren op onze denkwijzen te onderzoeken.

Naast het onderzoek van Sehu Mohamad et al. (2022) dat de impact van positieve gemoedstoestanden benadrukt, onderstreept de studie van Jansen (2014) de invloed van nieuwsmedia op de toekomstbeelden van jongeren. De combinatie van deze onderzoeken biedt inzichten in zowel interpersoonlijke relaties als de bredere context waarin onze denkwijzen worden gevormd. Ze tonen aan hoe zowel persoonlijke attitudes als externe factoren zoals media-invloeden ons beeld van relaties en de toekomst kunnen beïnvloeden.

Dus, of u nu op zoek bent naar een dosis positiviteit, inspiratie of gewoon een plek om te ontsnappen aan de negativiteit van de wereld, Happynews.info staat voor je klaar. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken en samen kunnen we werken aan een positieve toekomst.

Dank je wel voor het bezoeken van onze website. Laten we samen bouwen aan een wereld vol hoop, inspiratie en positiviteit!

Bronvermelding:

Sehu Mohamad, Z., Abu Bakar, K. A., Muarifah, A., Sallehudin, F. U. and Chew May, W. G. (2022) “The Positive State and Positive Mindset in Building a Positive Relationship: A Review Paper”, Malaysian Journal of Social Sciences and Humanities (MJSSH), 7(7), p. e001640. doi: 10.47405/mjssh.v7i7.1640.

Jansen, AE. (2014). Invloed van nieuwsmedia op de toekomstbeelden van jongeren. https://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/15803

Ferauge, B. F. (2014). Teken-fiets-decoratie-kinderen. https://pixabay.com/nl/photos/teken-fiets-decoratie-kinderen-741813/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *